Auto spelletjes: leuk voor op de achterbank!

Blog Auto spelletjes: leuk voor op de achterbank!

Auto spelletjes: leuk voor op de achterbank!

Soms lijkt een autorit wel eeuwig te duren. Helemaal voor jonge kinderen kan het best een uitdaging te zijn. De spanningsboog van een jong kind is nou eenmaal kort waardoor ze al snel zullen vragen hoelang het nog gaat duren. Je kunt geïrriteerd reageren, maar daar wordt het niet gezelliger van. De vakantie is begonnen dus probeer een beetje creatief te zijn. Verveling tijdens de reis kan namelijk het begin zijn van samen leuke spelletjes spelen en dingen doen die je in het dagelijks leven misschien wel niet doet. Om de tijd goed door te komen, hebben we een aantal reisspelletjes verzameld. Zo komen jullie samen met de kinderen de tijd wel door!

1. Geen Ja Geen Nee

Ontzettend leuk om mee te nemen op reis. Het is de bedoeling dat de spelers elkaar vragen stellen die op het kaartje staan, maar pas op want je mag geen ja en nee antwoorden. Doe je dat wel, dan wordt er op de bel gedrukt. Er zijn vragen over verschillende onderwerpen. Zo komen geschiedenis, aardrijkskunde, muziek en sport zeker aan bod. Een ontzettend grappig spel voor kinderen en volwassen. Gegarandeerd plezier onderweg!

2. 5 Seconden

Het 5 Seconden reisspel is een razendsnel kaartspel voor vlotte denkers. Jij stelt de vragen en de kinderen moet zo snel mogelijk antwoorden. Hoe sneller ze antwoorden, hoe eerder ze hebben gewonnen. De bedoeling is dat de vragen binnen vijf seconden worden beantwoord. Voor kinderen zijn er speciale junior kaarten waardoor het een ideaal spel is voor onderweg.

3. Timeline uitvindingen

Bij dit spel krijg je de taak om als eerste al jouw kaarten correct op de tijdlijn te plaatsen. De kinderen moeten bijvoorbeeld nadenken over of iemand al een spijkerbroek gedragen heeft toen de Encyclopedie voor de eerste keer werd gepubliceerd? En werd de tandenborstel toen al gebruikt? Best lastig, maar het is leuk om er vervolgens over in gesprek te gaan. Zo ontstaan leuke gesprekken en vliegt de tijd voorbij.  

Voor deze spelletjes of meer inspiratie kun je terecht bij Top1toys, maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden waar je zelf even creatief voor aan de slag moet gaan. Denk bijvoorbeeld aan achterbankbingo waarbij je dingen op de bingokaart zet die je onderweg ziet. Een andere optie is kentekens spotten. Het leuke van verre autoreizen is dat je onderweg een heleboel auto’s tegenkomt die niet uit Nederland komen. Print van tevoren een lijst met kentekens uit verschillende landen. Zo kunnen de kids bijhouden welke code bij welk land hoort.

Recente berichten