Bescherm jouw bedrijf tegen inbraak: de 5 meest gebruikte methoden van inbrekers en hoe een lokale slotenmaker jou helpt bij de preventie

Blog Bescherm jouw bedrijf tegen inbraak: de 5 meest gebruikte methoden van inbrekers en hoe een lokale slotenmaker jou helpt bij de preventie

Is jouw kantoorpand of winkel wel goed beveiligd? Inbrekers liggen altijd op de loer en het is belangrijk om te weten welke inbraakmethoden ze gebruiken en hoe je ze kunt voorkomen. De veiligheid van jouw kantoorpand of winkel is van groot belang. Inbrekers zijn namelijk altijd op zoek naar nieuwe manieren om binnen te komen. Daarom is het belangrijk om te weten welke inbraakmethoden er gebruikt worden en hoe je deze kunt voorkomen. Een lokale slotenmaker kan hierbij helpen. Wij hebben de vijf meest voorkomende inbraakmethoden op een rijtje gezet en geven je tips om je kantoorpand of winkel veilig te houden. Lees snel verder!

De Bulgaarse methode

Deze methode wordt vaak gebruikt bij kantoren en winkels met een glazen deur. Inbrekers tikken met een hamer een klein gaatje in het glas en kunnen zo de deur van binnenuit openen. De beste manier om dit te voorkomen, is door te kiezen voor veiligheidsglas en/of een extra veiligheidsslot.

Hengelen

Bij deze methode gebruiken inbrekers een stuk ijzerdraad om het slot van de deur of het raam open te maken. Om hengelen te voorkomen, kun je kiezen voor sloten met een anti-inbraakstrip en deze regelmatig laten controleren door een lokale slotenmaker.

Cilindertrekken

Bij cilindertrekken draaien inbrekers een speciale schroef in het slot en trekken ze vervolgens de cilinder eruit. Hierdoor kunnen ze de deur openen zonder sleutel. Om cilindertrekken te voorkomen, kun je kiezen voor sloten met een anti-kerntrekbeveiliging.

Flipperen

Flipperen is een methode waarbij inbrekers met een plastic kaartje tussen de deur en het kozijn wrikken om zo het slot te openen. Om flipperen te voorkomen, kun je ervoor zorgen dat de deur altijd op slot is en/of kiezen voor sloten met een extra vergrendeling.

Ramkraak

Bij een ramkraak rijdt de inbreker met een auto of ander zwaar voertuig tegen de gevel van het pand om zo binnen te komen. Om ramkraken te voorkomen, kun je kiezen voor stevige bouwmaterialen en/of het plaatsen van paaltjes of andere obstakels voor de gevel.

Voorkomen is beter dan genezen

Het is belangrijk om te onthouden dat inbrekers altijd op zoek zijn naar zwakke plekken in jouw beveiligingssysteem. Daarom is het van belang om regelmatig je beveiliging te controleren en onderhouden door een lokale slotenmaker. Zo weet je zeker dat je pand optimaal beveiligd is tegen inbraak. Een lokale slotenmaker zoals de slotenmaker in Tilburg kan niet alleen helpen bij het kiezen van de juiste sloten en beveiligingsoplossingen maar ook bij het onderhoud hiervan. Regelmatig onderhoud en inspectie van je beveiligingssysteem kan problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen, waardoor de kans op inbraak aanzienlijk kleiner wordt. Bovendien kan een lokale slotenmaker je adviseren over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van beveiliging, zodat je altijd up-to-date bent en je pand optimaal beschermd is.

Recente berichten