Checklist voor een betaalbare zomervakantie in 2024

Blog Checklist voor een betaalbare zomervakantie in 2024

Ben je van plan om deze zomer een mooie reis te gaan maken? Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Het is namelijk waar dat een goede voorbereiding, het halve werk is. Vandaar dat we je graag een eindje op weg helpen en een aantal handige tips met je delen. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een reisverzekering Univé af te sluiten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens je avontuur. Ook laten we je zien hoe je geld kunt besparen op accommodaties en hoe je voordelig van punt A naar B kunt komen. Laten we daarom maar snel gaan beginnen want er staat een prachtige vakantie op je te wachten!

Je reis begint al op het moment dat je hem boekt

Je reis begint met bepalen wanneer je op vakantie wilt gaan. Zodra je dit weet, is het belangrijk om gelijk een annuleringsverzekering van Univé af te sluiten. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren waardoor je je plannen moet bijstellen en als je dan al geld uitgegeven hebt, kan dit betekenen dat je financieel verlies lijdt. Met een goede annuleringsverzekering kun je deze kosten vergoed krijgen. Je kunt dan even contact opnemen met je verzekeraar om te horen wat ze voor je kunnen doen. Vaak kun je geld krijgen zodat je je plannen niet hoeft te cancelen, maar waarmee je je plannen kunt aanpassen. Zo weet je zeker dat je vakantie niet door je neus geboord wordt. Ben je eenmaal op de site van je verzekeraar, voeg dan ook gelijk een goede reisverzekering toe. Er kan namelijk altijd iets gebeuren tijdens je vakantie waardoor je hulp nodig hebt. Dit kan kosten met zich meebrengen, maar met een reisverzekering achter de hand, heb je altijd een vangnet. Zo voorkom je dat je je geld moet gebruiken om problemen op te lossen.

Stel een alarm in zodat je bericht krijgt als tickets goedkoop zijn

Als je graag met het vliegtuig op vakantie wilt gaan, moet je tickets kopen. Je zult zien dat de prijzen van tickets steeds weer veranderen. Je kunt zelf achter je pc blijven zitten en je tickets boeken wanneer de prijzen laag zijn, maar je kunt het ook slimmer aanpakken. Je kunt namelijk een alarm instellen. Kijk bijvoorbeeld eens hoe je via flights van Google kunt achterhalen wanneer de tickets het voordeligst zijn. Je kunt hier ook aangeven dat je een berichtje krijgt op het moment dat de prijzen laag liggen. Boek je je vlucht op dat moment, dan kan dat je zomaar honderden euro’s schelen. Dat geld kun je vervolgens gebruiken tijdens je vakantie. Je kunt ook een alarm instellen voor goedkope accommodaties. Hotels bieden kamers last minute soms voor bodemprijzen aan omdat het niet loont om kamers leeg te laten staan. Pak deze aanbiedingen zodat je voor weinig in een hotel kunt slapen.

Boek je vakantie buiten het hoogseizoen om en bespaar enorm

Een van de beste manieren om veel geld te besparen tijdens je vakantie, is om je reis buiten het hoogseizoen om te boeken. Om het weer hoef je het niet te laten want ook in september kun je nog altijd genieten van de zon. Dat terwijl de kosten voor je accommodatie of je ticket ineens vele honderden euro’s lager kunnen liggen. Wat ook fijn is aan een vakantie buiten het seizoen om, is dat je niet bang hoeft te zijn dat het zo druk is op je bestemming. Je zult veel sneller geholpen worden in restaurants en op het strand hoef je niet te vechten voor een plekje. Heb je al zin in je vakantie? Check de opties online en boek je reis vandaag nog.

Recente berichten