De voordelen van het gratis CMS WordPress

Blog De voordelen van het gratis CMS WordPress

De voordelen van het gratis CMS WordPress

Misschien heb je als ondernemer er wel eens van gehoord. Een website gemaakt in WordPress. Maar wat is WordPress precies? En wat zijn de voordelen van een website in WordPress? Dat gaan wij jou in deze blog vertellen!

Wat is Wordpress?

Wordpress is een CMS (Content Management Systeem). Met een CMS kan je op een eenvoudige manier een website opzetten en deze onderhouden. Het CMS is vroeger begonnen als een simpele manier om een webblog te maken en te onderhouden. Tegenwoordig wordt een CMS door veel grote bedrijven als CNN, Ford of QMusic gebruikt om hun eigen website en/of webshop te beheren.

Geen kosten verbonden aan WordPress

WordPress is gratis. Het is zo te downloaden vanaf het internet, te installeren en aan te passen. Daarnaast is WordPress open source wat inhoudt dat de broncode van WordPress door iedereen is in te zien. Ondanks dat WordPress gratis is, beschikt het toch over een groot aantal thema’s en plugins die gratis te downloaden zijn. Zo geef jij jouw website je eigen smaak mee. Geen hoge kosten meer voor aan aangepast op maat gemaakt thema voor jouw website!

Het is makkelijk om te leren en te gebruiken

WordPress is eenvoudig in gebruik. Zo eenvoudig zelfs, dat we kunnen stellen dat iedere beginner WordPress na een korte tijd volledig in gebruik kan nemen. Het is namelijk niet zonder reden dat de meeste mensen WordPress gebruiken zonder enige vorm van voorkennis omtrent het opzetten of inrichten van een website. 

SEO vriendelijk

Door een juist template te kiezen die ook nog eens SEO vriendelijk is, zorg jij er automatisch voor dat jouw website ook nog eens hoger kan rangschikken in Google. Naast dat je gebruikt maakt van SEO vriendelijke teksten, zijn de structuur en de plug-ins van het door jou gekozen WordPress thema ook erg belangrijk. Veel plug-ins zijn los van elkaar te downloaden om jouw website nog beter te laten functioneren.

Best4u

Het prettige aan een WordPress website, is dat dit domein geleidelijk met jouw onderneming mee kan groeien. Je kunt Best4u een eenvoudig web design laten maken en deze na verloop van tijd uitbreiden naar een domein met meer gestalte. Wil je meer weten over de mogelijkheden van een WordPress website? Neem dan eens een kijkje op de website van Best4u of neem contact met ze op!

Recente berichten