Drie soorten hekwerken voor jouw tuin of terrein!

Blog Drie soorten hekwerken voor jouw tuin of terrein!

Drie soorten hekwerken voor jouw tuin of terrein!

Er zijn verschillende manieren om je tuin of terrein te beschutten. Er zijn echter zoveel materialen en formaten dat het moeilijk is om een keuze te maken. De ene persoon is namelijk opzoek naar een stevig hekwerk en de andere persoon wil dat het hekwerk past bij de rest van zijn of haar achtertuin. In deze blog bespreken we drie soorten gangbare hekwerken voor in tuinen, maar ook bijvoorbeeld bedrijfsterreinen. Per soort bespreken we de eigenschappen van het soort materiaal en andere eigenschappen van het hekwerk. Lees dus gauw verder en doe inspiratie op voor jouw terrein! 

Houten schuttingen

Houten schuttingen worden voornamelijk gebruikt als beschutting in achtertuinen. De houten structuur zorgt voor eenheid met de rest van de achtertuin. Dit kan er echter ook voor zorgen dat het minder duurzaam is, dan bijvoorbeeld metalen hekwerken. 

Er zijn allerlei soorten houten schuttingen die verschillen in levensduur. Zo zijn grenen hout schuttingen bijvoorbeeld niet zo duurzaam. Ze zijn namelijk kwetsbaar voor bepaalde weersomstandigheden en hebben niet zo’n lange levensduur. Dit maakt dan ook dat de prijs van grenen hout schuttingen niet zo hoog is. Met hout beton schuttingen kies je bijvoorbeeld wél voor een duurzame schutting. Deze variant is namelijk een stuk steviger en heeft een langere levensduur. 

Gaashekwerken

Gaashekwerken worden voor verschillende doeleinden gebruikt. Zo kan je een gaashekwerk toepassen voor de afscheiding van een tuin, maar ook voor de afscheiding binnen een weiland. Dit maakt dat de uitstraling van gaashekwerken wat minder sfeervol zijn, dan bijvoorbeeld schuttingen. Daarnaast is tuingaas erg goedkoop, in tegenstelling tot bepaalde soorten schuttingen. 

Bepaalde gaashekwerken worden ook toegepast in combinatie met schuttingen, in tuinen. Zo worden gaaspanelen bijvoorbeeld gebruikt in combinatie met hout beton schuttingen. Deze gaaspanelen zorgen namelijk met meer doorkijk voor een ruimtelijker effect. Sommige mensen geven hier de voorkeur aan dan een volledig afgeschermde tuin. 

Dubbelstaafmat hekwerken

Een dubbelstaafmat hekwerk wordt ook gebruikt voor verschillende doeleinden. Zo wordt het gebruikt om tuinen af te scheiden, maar ook om verschillende bedrijfsterreinen af te schermen. Door de open structuur geeft het echter meer doorkijk dan de meeste schuttingen. Veel mensen zijn hier niet van gediend. 

Met een dubbelstaafmat hekwerk kies je voor een simpele maar stevige constructie. Dit hekwerk bestaat namelijk uit twee horizontale staven en één verticale staaf. Dankzij het zink en de coating van dit hekwerk wordt het minder snel bewerkt door diverse weersomstandigheden. Daarnaast kan het goed overleven in zware weersomstandigheden, door de stevige constructie. 

Recente berichten