Het verzorgen van geverfd haar

Blog Het verzorgen van geverfd haar

Je haar goed verzorgen is voor ieder haar belangrijk. Als je je haar regelmatig verft, is dit nog belangrijker. Het verven van je haar kan erg duur zijn, je wilt dan natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je gekleurde haar. In deze blog zijn een aantal tips te lezen om ervoor te zorgen dat jij zo lang mogelijk van je gekleurde haar kan genieten.

Shampoo

Een verzorgende shampoo is erg belangrijk voor je geverfde haar. Shampoo voor gekleurd haar zorgt ervoor dat je haarkleur langer mooi blijft en helpt bij het herstellen van je haar. Als je je haar hebt geblondeerd of highlights hebt, wil je natuurlijk niet dat er na verloop van tijd een gele gloed over je haar komt. Hiervoor is het belangrijk dat je de juiste shampoo en conditioner gebruikt. Zilvershampoo neutraliseert de gele gloed in je haar door de paars/blauwe pigmenten in de shampoo. Bij Salontopper zijn veel verschillende shampoos te vinden die helpen bij het verzorgen van jouw gekleurde lokken. 

Haarverzorging

Als je je haar hebt geverfd probeer het dan zo min mogelijk te wassen. Hoe vaker je je haar wast hoe sneller de kleur vervaagt. Als je haar snel vet wordt ga dan voor een droogshampoo. Naast het wassen van je haar is goede haarverzorging erg belangrijk. Shampoo en conditioner zijn producten die vaak al gebruikt worden. Om je haar beter te beschermen kan je gebruik maken van een serum-olie. Hiermee bescherm je je haar en behoud je de mooie glanzende kleur.

Bescherming tegen de hitte

Warmte is niet goed voor je haar en al helemaal niet voor haar dat geverfd is. Ga dus niet te vaak in de zon en blijf niet te lang onder de warme douche staan. Naast deze bronnen van warmte zijn er ook stylingtools om je haar in model te brengen, die veel hitte afgeven. Denk hierbij aan een krul- en stijltang of een föhn. Als je deze tools gebruikt, bescherm je haar dan met een hittebestendig product. 

Met deze tips kan jij lang genieten van je geverfde haar en zorg je dat je haar gezond blijft. 

Recente berichten