Tips voor een rustiger interieur

Blog Tips voor een rustiger interieur

Niet iedereen kan tegen veel prikkels in huis. Juist wanneer je thuis zijn nodig hebt om op te laden van alle prikkels op werk of op andere plekken, is het belangrijk om thuis een omgeving te hebben waar je daadwerkelijk tot rust kan komen. Voor sommigen zijn veel tierelantijnen afleidend en heeft dit impact op hun gevoel van rust. Dit geldt ook voor veel geluiden, bepaalde stoffen en kleuren. Wanneer je weet dat je hier gevoelig voor bent, kunt je bewust kiezen voor het inrichten van jouw huis op een prikkelarme manier. Hoe je dat precies doet, ontdek je in deze blog!

 Kies voor rustige kleuren

Kleur heeft veel impact op de sfeer en de invloed van de ruimte op jou als persoon. Door te kiezen voor neutrale tinten, creëer je direct een rustige omgeving. Voorbeelden hiervan zijn zandkleuren, lichte pasteltinten en wit kleuren. Door een combinatie van lichte kleuren toe te passen in jouw interieur, is het kleurrijk maar wel op een prettige manier. Ook is het raadzaam om alle kleuren in een kleur te verven. Dit hoeft niet wit te zijn, maar wel een of maximaal twee kleuren. Dit beïnvloedt het gevoel van rust en zorgt voor een optisch ruimtelijk effect. 

Minder accessoires

Veel spullen zorgt voor onrust. Denk bijvoorbeeld aan veel beeldjes, platen, fotolijstjes, dekentjes en kussentjes. Wanneer je deze hoeveelheid probeert te beperken, zal dit gelijk invloed hebben op de ruimte. Ook het groeperen van accessoires zorgt voor meer orde. Zo kunnen verschillende vaasjes prima bij elkaar gezet worden zonder dat dit gelijk heel rommelig oogt. Daarnaast kan het ook prettig zijn om te kiezen voor matte kleuren i.p.v. lak of metallic producten. Dit weerspiegelt, weerkaatst en heeft een bepaald lichteffect. De textuur van accessoires is ook bepalend voor de sfeer. Zachte, fijne texturen zorgen voor een rustige uitstraling in vergelijking tot grovere texturen.

Prettige verlichting

Ook wat betreft verlichting zijn er mogelijkheden om de ruimte wat prikkel armer te maken. Kies bijvoorbeeld voor verlichting dat niet heel aanwezig is. Een grote kroonluchter is natuurlijk prachtig maar neemt wel heel veel ruimte in. Door te kiezen voor spots of led panelen beperk je de aanwezigheid van de verlichting zonder dat dit afbreuk doet op het lichteffect. Er zijn veel mogelijkheden om te kiezen voor verlichting wat minder aanwezig is. Naast kleinere lampjes of lampen in het plafond kun je tenslotte ook kiezen voor enkele hanglampen of plafonnieres zonder al te veel details. Wanneer je op zoek bent naar geschikte led verlichting die jouw rustige interieur verlichten, kun je ontdekken welke verlichting in jouw woning past bij Ledlichtstunter.

Recente berichten