Verschillende kleuren houten shutters

Blog Verschillende kleuren houten shutters

Shutters zijn een praktische, maar ook mooie vorm van raamdecoratie. Ze zijn in veel kleuren en maten verkrijgbaar. Vind je houten shutters mooi, of ben je fan van de zwarte variant? Er is veel mogelijk en daardoor kan het moeilijk zijn om een keuze te maken. Ben je benieuwd welke kleuren er zijn? Lees dan verder en kom erachter!

Zwart

Veel mensen proberen de raamdecoratie niet te benadrukken en kiezen ervoor om het weg te werken. Dit is zonde, want luxe raamdecoratie mag gezien worden. Is het interieur van jouw huis overwegend wit? Durf dan juist te kiezen voor zwarte houten shutters. Dit staat ontzettend mooi bij de witte muren. Het geeft meer diepte en sfeer aan de woning dan witte shutters.

Antraciet

Vind je zwart al snel te donker en denk je dat het te hard is voor in jouw interieur? Dan kan je ook kiezen voor antraciet. Dit is een donkergrijze kleur die prachtig kan staan in jouw woning. Als je zwart te donker vindt kan je dus beter gaan voor antraciet.

Neutraal

Als je een mooie houten vloer in de kamer hebt liggen, is het prachtig om deze ook door te trekken in de shutters. Er zijn veel verschillende soorten kleuren hout, dus er is er altijd wel een die overeenkomt met jouw vloer. Als je dit graag wilt in huis, is het mooi om de muren antraciet of wit te schilderen. Op deze manier ligt het accent op de shutters en niet op de print van het behang.

Wit

Een veilige kleur op het gebied van raamdecoratie is natuurlijk wit. Het grote voordeel aan witte shutters, is dat ze in de zomer het zonlicht afstoten. Zo wordt het veel minder warm in huis, dan wanneer je kiest voor de zwarte variant. Daarnaast lijkt de ruimte groter wanneer er witte shutters voor de ramen hangen.  

Shutters op maat

Deze drie varianten zijn de meest verkochte kleuren, maar je kan ze natuurlijk ook laten schilderen in een kleur naar keuze. Het is ook mooi als je de plinten in dezelfde kleur hebt als de Shutters hout, dat zorgt namelijk voor een mooi geheel. Wil je inspiratie opdoen? Neem dan een kijkje op de website van Van Eyck shutters. Zij hebben een groot assortiment aan raamdecoratie en kunnen dit ook op maat maken. Wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren!

Recente berichten