Wat is het verschil tussen rolfondant en modelleerfondant?

Blog Wat is het verschil tussen rolfondant en modelleerfondant?

Wat is het verschil tussen rolfondant en modelleerfondant? 

Fondant is een suikerpasta die gemaakt wordt door glucose en suiker te koken. Fondant wordt vaak gebruikt om taarten en cupcakes te versieren. Bij fondant kun je onderscheid maken tussen twee soorten, namelijk: rol fondant en modelleerfondant. Ben je benieuwd wat het verschil is tussen deze twee soorten? Lees dan verder!

Rolfondant

Rolfondant wordt gebruikt om taarten en cupcakes te bekleden. Deze plak fondant rol je uit met behulp van een deegroller tot een grote platte schijf. Deze schijf kan je over de taart leggen en straktrekken, zodat de taart een extra laagje krijgt. Hierdoor is de binnenkant een verassing en pas zichtbaar als de taart wordt aangesneden. Het fondant zorgt er ook voor dat de cake van de taart minder snel uitdroogt en langer goed blijft. 

Modelleerfondant 

De andere soort fondant is modelleerfondant, deze soort is minder geschikt om de gehele taart te bekleden. Dit komt doordat modelleerfondant een stuk steviger, soepeler en elastischer is dan rolfondant. Hierdoor is deze soort enorm geschikt voor het maken van figuren als decoratie voor op de taart. Vaak wordt de taart of cake eerst bedekt met rolfondant en vervolgens versiert met modelleerfondant. Ook deze fondant rol je uit met behulp van een deegroller. Vervolgens kan je er figuurtjes uitdrukken met een malletje of zelf een figuur uitsnijden met een mesje. 

Bereid je voor! 

Wil je binnenkort een taart of cake bakken met fondant? Bereid je dan vast voor en neem dan een kijkje op de website van Bouwhuis. Ze hebben een enorm assortiment aan zowel rolfondant, als modelleerfondant in allerlei kleuren. Zoek dus uit wat je nodig hebt, zodat je gelijk aan de slag kan! Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren. 

Recente berichten