Welke muurverf heb je nodig?

Blog Welke muurverf heb je nodig?

Als je van plan bent om muren te gaan schilderen, dan is het handig om de juiste muurverf in huis te halen. Toch is het niet zo dat je zomaar iedere soort muurverf overal toe kunt passen. Niet alleen heb je de keuze uit diverse merken en kleuren, maar er zijn ook verschillende soorten muurverf. Hieronder vertellen we je meer over de verschillende varianten van muurverf waar je uit kunt kiezen en waarvoor je ze kunt gebruiken. Voor de beste prijs profiteer je van een aanbieding muurverf

Muurverf buiten

Vaak weten mensen wel dat er muurverf voor binnen verkrijgbaar is, maar muurverf buiten is ook een optie. Met deze verfsoort kun je muren buiten van verf voorzien, bijvoorbeeld gevels. In de buitenlucht heeft een muur met andere omstandigheden te maken dan binnen. Zo zijn er bijvoorbeeld de weersomstandigheden, maar buiten krijgt verf ook vaker te maken met diverse soorten vuil. Een muurverf voor buiten is hiertegen bestand en biedt bescherming aan de ondergrond. Daarom kies je buiten voor een muurverf die hiervoor gemaakt is. 

Muurverf woonkamer

Naast muurverf buiten zijn er ook verschillende varianten muurverf voor binnen. Muurverf of latex is de standaard. Deze muurverf kun je niet alleen in de woonkamer toepassen, maar ook binnen ruimtes zoals de slaapkamer, de werkkamer, de zolderkamer, de kinderkamer, de eetkamer en diverse andere plekken. Alhoewel je bij de meeste muurverf producten twee lagen moet toepassen, zijn er ook extra dekkende producten waarbij één laag over het algemeen volstaat. Naast je wanden wordt muurverf ook vaak gebruikt voor het schilderen van plafonds, hoewel hiervoor ook aparte plafondverf verkrijgbaar is. 

Muurverf badkamer

In de badkamer kun je niet zomaar een standaard muurverf product gebruiken. Dit heeft te maken met de hogere mate van vochtigheid binnen deze ruimte. In de badkamer neem je een bad of ga je onder de douche, dit gaat met condens gepaard. Is de muurverf die je in de badkamer hebt toegepast hier niet tegen bestand, dan kan dit leiden tot vocht- en schimmelproblemen. Daarom pas je in de badkamer een muurverf toe die zowel vochtbestendig als schimmelwerend is. Zo worden problemen voorkomen, kun je jouw badkamer mooi maken en kun je er met een gerust hart gebruik van maken. 

Schrobvaste muurverf

Muurverf wordt in een aantal schrobklasses ingedeeld. Hiermee wordt aangegeven in welke mate je een muurverf kunt schrobben. Muurverf met schrobklasse 3 is hier het minst tegen bestand. Muurverf met schrobklasse 2 is al beter, maar het beste is muurverf met schrobklasse 1. Daarom is schrobvaste muurverf de ideale verf om bijvoorbeeld in de keuken toe te passen. Maar ook in de hal kan het lonen om schrobvaste verf toe te passen, bijvoorbeeld omdat hier natte jassen worden opgehangen na een regenbui of omdat de kinderen zomaar hun vieze schoenen uittrekken zonder om te kijken naar jouw muren.  

Overige soorten muurverf

Hierboven hebben we nog niet alle categorieën muurverf benoemd. Zo is er bijvoorbeeld isolerende muurverf, waarmee vlekken kunnen worden geïsoleerd. Daarnaast zijn er muurverven met een unieke uitstraling, zoals muurverf met betonlook of metallic muurverf. Ook heb je nog elastische verf, spackverf, afwasbare muurverf, magneetverf en structuurverf. Zo is er voor iedere klus passende muurverf te vinden.

Recente berichten